Mobil kultur i Jämtland

2021-07-04

Äntligen turné dags för period 2 och 3!!

Camillas Competens i samarbete med:

Region Jämtland Härjedalen,

Estrad Norr,

Strömsunds kommun,

Krokoms kommun,  

Bräcke Kommun,

ABF

Kör vi vidare med projektet ”MOBIL KULTUR I JÄMTLAND”

 Med sångerskan Camilla Karlsson i spetsen, turnerar nu hon med härliga musiker, runt i Jämtlands län på ett säkert och mobilt sätt.

Från turnébussen hoppar de ut, pluggar in och håller många, mindre konserter, ute på så många platser som möjligt, för att sprida musik, sång och glädje till alla utsvultna kulturälskare.

Med bra avstånd, men med mycket hjärta vill vi underhålla Er!

VI SES!

Läs mer om Camilla Karlsson: (Flik till Sångerskan)  https://camillascompetens.se/sangerskan/

Presentation av mina musikerkollegor:

Jesper Lindgren

Jesper Lindgren, född och uppvuxen i Änge, Offerdal, frilansar som musiker med gitarr som huvudinstrument. Just nu ligger mycket fokus på glamrockbandet ”Velvet Insane” som i juli släpper sitt andra fullängdsalbum.

Länk till Velvet Insanes FBsida: https://www.facebook.com/velvetinsane/

Som musiker har han tidigare medverkat i olika typer av sammanhang, i olika band och konstellationer. Många olika stilar och genrer har det också blivit; under två somrar var han t.ex. kapellmästare för föreställningen ”Dunderklumpen” i Döda Fallet.

Jesper är även grundaren till insamlingsgalan ”Stjärnfall” som har ägt rum totalt sex gånger sedan starten 2012.

Anna och Jesper spelar även mycket tillsammans som duo, på allt från trubadurkvällar på restauranger och fester till finstämda kyrkokonserter och högtider. Många livemusik-quiz har det också blivit genom åren..!

Anna Ulin

Anna Ulin, från Hammarstrand, frilansar inom kultur med Jämtland som bas. Hon är utbildad inom främst musikal och är idag verksam som artist, musiker och skådespelare.

Hon har medverkat i föreställningar som: Östersundsrevyn, Estrad Norrs produktioner ”Utanförskapet” samt ”Lillebror och Karlsson på taket”, och ”Rasmus på luffen” hos Sandelius Kultur & Nöje. Många somrar har tillbringats i Döda Fallet, där hon har medverkat i produktionerna ”En midsommarnattsdröm”, ”Flykten till Ravundbergen”, ”Som ni vill ha det”, ”Vildhussen” samt ”Dunderklumpen”.

Anna jobbar dessutom som sångerska i olika sammanhang.

Utöver det hörs hon som presentatör för P4 Jämtlands lokala musiktopplista P4-toppen.

Jonas Eriksson

Jonas Eriksson är uppväxt i Hallen (Åre kommun) och har med Jesper Lindgren glamrockbandet “Velvet Insane” där han är sångare och låtskrivare.

Länk till Velvet Insanes FBsida: https://www.facebook.com/velvetinsane/

Jonas ses ofta tillsammans med Jesper i musikaliska sammanhang, t.ex. i föreställningen “Dunderklumpen” som tog plats i Döda Fallet 2019.

Intresset för musik kom tidigt i livet och under lågstadiet började Jonas spela trummor/slagverk på Åre kulturskola. Under gymnasiet växte intresset för sång och han var senare länge medlem i ungdomskören “Frösö Vokal”.

Jonas ser mycket fram emot att få vara med i höstens “Mobil kultur i Jämtland”!

Olle Bäckebjörk

Olle Bäckebjörk,  född och uppvuxen i Bäcken, Offerdal. Jobbar bl.a. som trubadur och var runt ute och spelade innan pandemin. Och självklart vill han nu komma ut och få spela som förut och ännu mer.  Olle spelar ofta själv gitarr när han sjunger och en del tillfällen kommer då han får spela med andra, vilket han tycker är väldigt kul och givande.

Drömmen i längden är att ha ett eget band och släppa musik. Olle älskar att spela musik som folk känner igen, men skulle han skriva egen musik, så skulle det vara countrymusik. Det brinner han för och kan själv relatera till.

Han tror att det finns ett fönster för den genren i Sverige, då det inte är så många som håller på med countrymusik, men desto fler som lyssnar på det.

Obs! Han deltar endast i Krokoms kommun.

Camillas Competens Körledare