CC-bvxl-korsang

Camilla Karlsson / Tomas Ledin

Här visas samlat material om Camilla, Tomas Ledin och The Rockin Pots

på flyktingförläggningen Grytan

Våren 2015

I samarbete med ideella organisationen “Hej Främling” och Jämtlands Musikskola startade Camilla körsång som integration på flyktingförläggningen i Grytan våren 2015.

Varje onsdag träffades kören för att sjunga, skratta, lära sig svenska, få veta mer om det svenska musiklivet och dess artister. Under resans gång sjöngs lämpliga sånger på svenska, med ord som är bra att kunna i vardagen för en asylsökande. T.ex. “Sol, vind och vatten” av Ted Gärdestad, “Juni, juli, augusti”, av Gyllene Tider, “Måndag, tisdag, onsdag”, av Tomas Ledin osv. Namnet “The Rockin Pots” – “De rockande Grytorna” etablerades.  I mitten på terminen genomfördes gemensamma repetitioner med övriga Rock & Gospelkörer, som Camilla leder och integrationen var i full gång. I slutet av vårterminen genomfördes en gemensam körkonsert för fulla hus på G:A Teatern, Östersund. På scenen stod en härlig blandning av körsångare från hela världen och sjöng rock ´n roll för full hals.

CAMILLA, TOMAS LEDIN, THE ROCKIN POTS PÅ STORSJÖYRAN

SOMMAREN 2015

Idén till körsång under Yran uppstod under våren under en övning i Grytan, där man bland annat sjöng låtar av Tomas Ledin. 

Camilla kontaktade Tomas och berättade hur omtyckt hans musik är, även i körsammanhang och att hon använde hans musik och texter bl.a. i integration för att nyanlända ska lära sig svenska. Hon frågade Tomas om de kunde få sjunga med honom på Storsjöyran, och efter ett par dagar stod det klart. Tomas sa ja och så var Körprojekt med Yran och Ledin i full gång!

Kören bestod av 30 sångare från körerna C.A.M.I.N.G GOSPEL, Jämtlands Musikskolas ”Rock & Gospel”, samt Hej Främlingkören ”The Rockin´ Pots”.

Det repeterades intensivt och kören sjöng för full hals bakom Tomas inför Yrans fantastiska publik!

Läs/se mer under Artiklar!

tomas-ledin-och-koren-under-yran

GLOBEN. “HELA SVERIGE SKRAMLAR”

Hösten 2015

Resan för integrationskören ”The Rockin´Pots” under ledning av Camilla Karlsson, fortsätter!!

Nu styrdes vägen till Globen för att sjunga med Tomas Ledin på stödgalan ”Hela Sverige skramlar”.

En 40-manna kör från minst 10 olika länder ville visa att man med musikens oerhörda kraft kan förflytta gränser och olikheter till att samverka och integrera med hjälp av körsång!

Under hela 2015 har Camilla varje vecka sjungit med de boende på flyktingförläggningen i Grytan utanför Östersund. Och nu kommer vi att fortsätta.

“I Jämtland/Härjedalen använder vi musik för att integrera våra nya svenskar in i samhället. Musik är ett internationellt språk som pratas av alla”!

“Vilken förmån att få lära känna varandra! Att sjunga tillsammans! Att lära sig om andra kulturer”!

“Ni ser oss också på TV där vi visar att många fler kan använda musiken för att bygga broar”!

“Vi vill visa att allt är möjligt”!!

tomas-ledin

TOMAS LEDINS PROGRAMSERIE SOMMAREN ÄR KORT

Vintern 2015

Under flera avsnitt, i December, kunde man följa Tomas under hans turné som genomfördes under sommaren 2015.

Här får man också möjlighet att se och höra om Camilla Karlsson och The Rocking Pots samarbete med Tomas under Storsjöyran 2015 och samarbetet med kollegorna ”Hej Främling och Jämtlands Musikskola.

Hör mer om programmet från intervju med Tomas Ledin på TV 4 Nyhetsmorgon.

Se klippet här.