Aktuellt Camillas Competens Aktuellt Camillas Competens Aktuellt Camillas Competens

Svenska Gospelverkstaden Jämtland

2017-11-14

Varmt välkommen till härliga Gospeldagar med Svenska Gospelverkstaden  Jämtland.

Program/Info om Gospelverkstaden, Jämtland. 16-19/11 – 2017.

  • 16-19/11 Kommer Svenska Gospelverkstaden med 8 deltagare åter upp till Jämtland för att tillsammans med Camilla Karlsson leda 4 gospeldagar. Se inbjudan ovan.

Dessa 8 är: Lasse Axelsson- verksamhetschef, Svenska Gospelverkstaden, Stockholm, Gerald T. Smith, musikalisk ledare och kompositör, Washington DC, samt 6 helt fantastiska unga musiker/sångare med slagverkaren Hugo Martinussen i spetsen.

  • Torsdag den 16/11 kl 13.00-16.00, Wargentinskolan. Ca 180 elever.

Svenska Gospelverkstaden kommer ha workshops med Estetprogrammet/Humanistprogrammet, Wargentinskolan. Projektets namn: ”På samma scen”.

  • Fredag den 17/11 kl 12.00 på Birka FHS. Ca 17 deltagare. Har vi informationsmöte för alla intresserade samarbetspartners.  Då presenterar vi det kommande arbetet med att starta Gospelverkstaden Jämtland.

 

  • Fredag den 17/11, kl 15.00-20.00. Plats Birka FHS. Ca 6-10 deltagare. kommer vi hålla workshops för musikledare, körledare, ensemble ledare, unga ledare, kyrkomusiker.

 

  • Lör-sön 18-19/11 från kl 10.00 och framåt, håller vi workshops för körsångare och musiker. Plats Birka FHS. Ca 55 deltagare.

 

  • Lördag den 18/11. Kommer vi delta i tävlingen Spotlight 18/11 i Krokomshallen och samarbeta med UK genom att våra unga musiker leder workshops för Spotlight finalister. Deltagarna i vår workshops-helg kommer också att delta under kvällens program och underhålla tillsammans med finalisterna. Vi kommer då också officiellt starta Gospelverkstaden Jämtland. Varmt välkomna!

 

  • Söndag den 19/11 kl 11.00 deltar vi i Gudstjänst i Ås Kyrka tillsammans med Svenska Kyrkan, Krokoms kommun.Varmt välkomna!

 

  • På eftermiddagen håller vi vårt första styrelsemöte för Gospelverkstaden Jämtland. Plats Birka FHS.

Detta ska bli fantastiskt roligt!! Häng på!!

Vill du veta mer? Ring 0705 57 58 09. Mvh Camilla Karlsson

Gospel i Jämtland

2017-04-08

Våren 2017  gästade organisationen Svenska Gospelverkstaden vårt län. Initiativet kom från mig. Tillsammans med Estrad Norr planerade samt genomförde vi en turné i länets skolor och hade flera offentliga konserter.

Namnet på turnén heter: Keep The Dream Alive, Svenska Gospelverkstaden.

Vi var 15 personer; både musiker, sångare, ljudtekniker, samt gästartisterna Gerald T Smith samt Jermaine Harris från Washington DC. Vi både sjöng och berättade om gospelns historia och det var första gången det genomfördes en liknande turné i vårt län.

Denna gospelföreställningen tar publiken på en resa från slaveriet i sydstaterna genom medborgarrättsrörelsen i USA och fram till Sverige idag. Keep the dream alive engagerar, berör och visar hur aktuell Martin Luther Kings dröm är idag. Under fyra år har föreställningen rest runt i skolor och utvecklats till vad den är idag. Medborgarrättsrörelsen och dess budskap om ickevåld och allas lika värde är idag kanske mer aktuellt än någonsin. Svenska Gospelverkstaden (fd Stockholm Gospel) är en förening som arrangerar konserter, festivaler, workshops, resor och driver en folkhögskoleutbildning. De har en lång erfarenhet och 2017 har de funnits i 29 år. Gospelverkstadens Youth Ensemble består av sex sångare plus fyra musiker.

Detta samarbete är bara början på något nytt. Visionerna byggs i detta nu…

Läs mer under Svenska Gospelverkstadens hemsida: www.gospelverkstaden.se

 

SJUNGA I CAMING GOSPEL

2016-01-11

Vid terminsstart öppnar jag upp för intresserade körsångare att provsjunga till min kör CAMING GOSPEL. Det är en kör i första hand för rutinerade körsångare som vill ha ett högt tempo och gärna repar en hel del hemma. Vi har många olika konserter så det är en förutsättning att du gillar att stå på scen och gärna är flexibel för . Vi repar varannan vecka på onsdag kvällar. Intresserad? Ring mig så berättar jag mer: 0705/57 58 09

Läs mer om körsång.